Vízpazarlás – praktikák a vízpazarlás ellen – első rész

Mosogatógép – A mosogatógépeknek hatalmas a vízigényük, rengeteg vizet használnak. Ennek elkerülése érdekében az edényeket mossa el mosogatógép használata nélkül, ha van erre lehetősége. Ha mosogatógépet szeretne használ, győződjön meg arról, hogy teljesen fel van töltve koszos edényekkel, tányérokkal, mielőtt bekapcsolná. Ha új mosogatógépet vásárol, akkor energiatakarékost válasszon, ha fontos Önnek a környezetvédelem, vizek védelme.

SDC 300 merülőszivattyú

Az SDC 300 merülő- és szennyezettvíz szivattyút  az olasz SPERONI vállalat gyártja. Az 1946-ban alapított vállalat meghatározó szereplője a szivattyú tervezés és gyártás iparágának, termékeivel jelenleg a világ 120 országában jelen van.

Elköltöztünk

Tisztelt Ügyfeleink ! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy cégünk új telephelyre költözött. Nagyobb bemutatóteremmel, szélesebb választékkel, több parkolási lehetőséggel állunk rendelkezésükre az alábbi címen: VÍZGÉPÉSZETI BEMUTATÓTEREM 1039 Budapest, Batthyány u. 35/A. (Külső-Szentendrei úton, szemben a KIPUFOGÓ KLINIKA-val)

Heron EMPH 80W zagyszivattyú

A EMPH 80W zagyszivattyú alacsony magasságra, de nagy volumenben képes a víz átemelésre, szivattyúzására. Szennyvízátemelésre, vagy olyan funkciókra használható, mint a víztározó feltöltés, talajvízzel, vagy szennyvízzel elárasztott pincékből, garázsokból történő víz szivattyúzás, árvíz víztelenítés, gödrök és árkok víztelenítése, permetező tartályok vagy erősen szennyezett ciszternák víztelenítése, öntözőrendszerek (kisebb nyomásigény esetén).

Sanimat 1000 szennyvízátemelő berendezés

A Sanimat 1000 szennyvízátemelő berendezés kiváló választás lehet, amennyiben a helyiségek a csatorna visszaduzzasztási szintje alatt vannak. Tehát olyan mély fekvésű helyeken, ahol így a gravitációs elvezetés nem megoldható. Beépítése új rendszer kialakítása során, illetve felújítások alkalmával is megoldható. A Sanimat 1000 és 1001 egyszivattyús változatait családi házakhoz ajánljuk.

Szivattyú akna

Az aknák kiválóan alkalmasak szivattyúk, egyéb gépek és berendezések telepítésére. Kifejezetten a szivattyú aknák, vízrendszerek és szennyvíz rendszerek kiépítésénél, illetve házi vízművek elhelyezésére, és fúrt, kerti kutaknál alkalmazhatók.

Wilo szennyvíz és szennyezettvíz átemelő

Minden háztartásban fontos a megfelelő szennyvíz elvezető rendszer kiépítésé, még ha ez sokak számára nem is ennyire egyértelmű.

Házi szennyvíz átemelő

A szennyvíz átemelő berendezésre akkor lehet szükségünk, ha például lakásunk alacsonyabban fekszik, mint a közmű csatorna. Ekkor a szennyvizet az alacsonyabb területről egy magasabbra kell „átemelni”, hogy szabadon elfolyhasson.

Biológiai szennyvíztisztítás

Mi az a biológiai szennyvíztisztítás? A biológiai szennyvíztisztítás a mikroorganizmusok, élőlények segítségével elvégzett szennyvíztisztítást jelenti. Amennyiben a szerves anyag koncentráció a szennyvízben egy adott szintnél kisebb, akkor biológiai szennyvíztisztításra van szükség, hiszen ekkor még nem lehetséges a mechanikai vagy a kémiai szennyvíztisztítás.

Vízbetörés – cselekedjünk gyorsan

Előző blog bejegyzésünkben is esett szó vízbetörésről, azonban talán sokan nem tudják, hogy pontosan mit is takar ez a szakkifejezés, bár a nevéből könnyen kikövetkeztethető: tulajdonképpen azt jelenti, hogy betör a víz egy olyan területre, helyiségbe, ahova annak nem kellene bejutnia, mégpedig legtöbbször azért, mert a megnövekedett víznyomást a természetes vagy mesterséges válaszfal már képtelen tovább tartani.

Talajvíz átemelés

Mit nevezünk talajvíznek? Talajvíznek azt a vízréteget nevezzük, ami a legmagasabb vízzáró talajréteg fölött közvetlenül, míg a felszín alatt átlagosan 2-5 méterre helyezkedik el. A talajvízszint soha sem tekinthető állandónak, hiszen az függ a csapadékmennyiségtől, a légnyomástól és a hőmérséklettől is.

Örvénykerekes szennyvízszivattyúk

Azokon a helyeken, ahol a szivattyúzandó víz koszos, darabos és nagyobb szennyeződéseket is tartalmaz ott nélkülözhetetlen a megfelelő minőségű szennyvízszivattyú használata. Az örvénykerekes szivattyú a járókerék mozgási energiájának köszönhetően a darabos részeket centrifugálisan oldalirányba továbbítja, amely aztán a nyomócsonkon keresztül távozik a szivattyúból.