Vízpazarlás – praktikák a vízpazarlás ellen – első rész

Mosogatógép – A mosogatógépeknek hatalmas a vízigényük, rengeteg vizet használnak. Ennek elkerülése érdekében az edényeket mossa el mosogatógép használata nélkül, ha van erre lehetősége. Ha mosogatógépet szeretne használ, győződjön meg arról, hogy teljesen fel van töltve koszos edényekkel, tányérokkal, mielőtt bekapcsolná. Ha új mosogatógépet vásárol, akkor energiatakarékost válasszon, ha fontos Önnek a környezetvédelem, vizek védelme.

Fogmosás és mosogatás közben folyik a csap – Ne folyassa a vizet a fogmosás és az edények tisztítása közben feleslegesen. Fogmosáskor nedvesítse meg a fogkefét, majd azonnal zárja el a vizet. És lehetőleg használjon természetes fogkrémeket. Fogmosás után öblítse le vízzel a csapot. Ugyanígy járjon el mosogatáskor. Az edényeket súrolja víz használata nélkül, majd nyissa meg a csapot öblítéshez. Próbáljon környezetbarát mosogatószert használni!

vízpazarlás

Borotválkozás – Borotválkozás közben nem szükséges a vizet folyatni. Töltsük fel a mosdót félig, és ezt a vizet használjuk fel a vizet a borotvapenge tisztítására! Amikor borotválkozik valaki a zuhany alatt, tényleg szüksége van rá, hogy folyjon a víz? Zárja el a csapot eközben!

Csak akkor húzza le a vizet a WC-ben, amikor valóban szükség van rá, hiszen egy lehúzással akár 38 liter vizet elhasznál.

Remélem cikksorozatunkkal sikerül felnyitni a szemét arra, hogy hogyan próbáljon meg tenni azért, hogy háztartásában kevesebb szennyvíz keletkezzen. Természetesen ezeket a praktikákat alkalmazva is fog szennyvíz keletkezni, ha szennyvízszivattyú vagy szennyvízátemelő szivattyú vásárlásán gondolkozik, keresse fel szakembereinket, akik szívesen válaszolnak kérdéseire ezügyben!

A blogbejegyzés-sorozat második részét itt találja a vízpazarlásról!