Szennyvízátemelő szivattyúk telepítése a tervezéstől a kulcsrakész átadásig:

  • szaktanácsadás
  • helyszíni felmérés
  • tervezés
  • szakszerű árajánlat
  • kivitelezés
  • beüzemelés, átadás

 

Szeretném felhívni a figyelmet az egyszivattyús és ikerszivattyús szennyvízátemelő gépészetek üzemeltetésének gyakorlati különbségeire!

Nagyobb családoknál vagy társasházaknál a magas fokú üzembiztonság miatt ikerszivattyús szennyvízátemelő gépészetet ajánlott telepíteni. Alapvetően a Megrendelő felelőssége, hogy üzembiztos rendszert építtessen ki az ingatlanára.

A szennyvízátemelő gépészeteknél előfordul, hogy idegen anyag (betét, tampon, nedves törlőkendő, felmosórongy, stb.) kerül az átemelőbe, ilyenkor megszorul a szivattyú, és kiáll hibára a rendszer. Figyelmeztető fény- és hangjelzést ad a vész-vízszint jeladó, de az a kérdés, hogy mikor ér oda valaki elhárítani a hibát…

Előfordul, hogy egyes településeken a helyi szolgáltató átveszi üzemeltetésre a szennyvízátemelő rendszert. A gyakorlatban ez a szolgáltatás nem nevezhető európai színvonalúnak, sem rugalmasnak, mivel innentől nincs igazi gazdája a szennyvízátemelő berendezésnek. Cégünknél nincs gyorsszolgálat üzletág, ezért nem minden esetben tudunk azonnal reagálni, amikor gond van az átemelővel. Gyakorlati tapasztalat, hogy a szennyvízátemelőkkel munkaidő után, hétvégén, hosszú hétvégén, ünnepek alatt, illetve szélsőséges időjárási viszonyok idején
szokott probléma lenni…

Érdemes átgondolni, hogy a magas szintű üzembiztonság érdekében egyszivattyús helyett kétszivattyús (ikerszivattyús) átemelő gépészet kerüljön telepítésre. Az ikerszivattyús gépészet váltott üzemben működik, a szivattyúk közel azonos üzemórát mennek, viszont ha az egyik szivattyú elakad vagy kiáll hibára, akkor a másik továbbra is képes ellátni a feladatát.

 

Keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeken:

Bemutatótermünk: 1039 Budapest, Batthyány u. 35/A.

Ügyfélszolgálat: ☎ Telefonszám megjelenítése +36 70 328 5493

Bemutatóterem: ☎ Telefonszám megjelenítése +36 70 328 6774

Vezetékes: ☎ Telefonszám megjelenítése +36 1 306 1523