Vízpazarlás – praktikák a vízpazarlás ellen – második rész

Folytatjuk korábban kezdett cikksorozatunkat, amelyben praktikákat, tanácsokat adunk, hogyan tud kevesebb ivóvizet fogyasztani.

Autómosás – Ez nehéz lehet nekünk városlakóknak, de ha van gyepje, mossa meg autóját azon, esetleg a garázsban, és használjon biológiailag lebomló szappant és egy vödör vizet. Csak az utolsó öblítéshez kapcsolja be a slagot. A kocsija tiszta lesz, a gyep táplálva, és , ha ezt megteszi, tudod, sokat tesz a környezetért.

Szivárgó WC / Szivárgó csaptelep – Ha szivárgó csövet, csapot vagy WC-t észlel, azonnal rögzítse. Például egy szivárgó WC-vel naponta akár 200 liter vizet el lehet pazarolni. Javítsa meg a víz-vezeték problémáit.lefolyó - ne pazarolja a vizet

 

Fürdés – a fürdés nem a mókáért van. Felesleges nagy mennyiségű vizet pazarolni hozzá. Egy gyors zuhanyzásnál 1/5-ét használja el a kádban fürdés vízmennyiségének! Tanítsa meg a gyerekeit is a zuhanyozás környezetbarát voltjára.

A WC szemetesként használva – Ne tegye ezt! Dobjon ki mindent a szemetesbe, még akkor is, ha csábító, hogy csak dobja úgy a WC-be dobjon néhány szemetet. A szövetek, a haj olyan dolgok, amelyeket az emberek általában beledobnak a WC-be, így beszennyezik a vizet még jobban. Sokan még más, apróbb, nagyobb szemetet is a wc-ben húznak le, mint például olajat vagy tisztítószereket. Ne tegye ezt.

Meleg víz – Csak akkor használjon forró vizet, ha feltétlenül szükséges. A forró víz sokkal több energiát igényel, és nem mindig szükséges. Szóval gondolkodjon el azon, mennyire van rá szüksége, mielőtt elfordítaná a csapot a forró víz irányába!

Amennyiben gondja akadt a szennyvízzel, szennyvízszivattyú vásárlásán töri a fejét, jó helyen jár weboldalunkon!