Az átemelő szivattyúk szakszerű tisztítása

Annak ellenére, hogy a technológia rohamosan fejlődik, még mindig vannak olyan területek, ahol ez nem mutatkozik meg. A mellékhelyiségeket például nem mindenhol lehetséges közvetlenül a csatornahálózatra csatlakoztatni, ilyenkor jönnek jól az átemelő szivattyúk, amelyek éppen ezért rendkívül hasznos berendezések és ezért is fontos tisztításuk.

átemelő szivattyúk tisztítása

Gyakran találkozunk olyan esetekkel, amikor a szivattyú azért romlik el, mert olyan dolgok is belekerülnek a WC-be, amelyeknek egyébként nem lenne ott a helyük. Mivel a berendezés alapvetően folyékony állagú közeget tud szállítani, átemelni, ezért a szilárd testek elzárhatják az átfolyó csöveket, ami rosszabb esetben a teljes készülék meghibásodásához, a motor leégéséhez vezet. Utóbbi azért fordulhat elő, mert a szivattyún áthaladó folyadékmennyiség elegendő a hűtéshez, azonban, ha a teljesítmény lecsökken, akkor túlmelegedés következik be.

Az átemelő szivattyúk akkor tudnak biztonságosan és hatékonyan működni, ha rendszeresen karban vannak tartva. Ezek lehetnek apróbb műveletek is, mint amilyen egy egyszerű átmosásos takarítás, amelyeket az üzemben tartó is el tud végezni, de alapvetően érdemes bizonyos időközönként szakember segítségét kérni.

Fontos továbbá még azt is figyelembe venni, hogy egy szennyvízátemelő szivattyú nem tiszta vizet szállít, hanem szennyvizet. Ebben kórokozók, baktériumok és ártó hatású vegyszerek is lehetnek, így külön odafigyelést igényel a megfelelő higiénia. Ehhez mindenképpen javasoljuk, hogy a karbantartást végző személy használjon megfelelő védőfelszerelést, a munka végeztével végezze el a szükséges fertőtlenítést és fertőtlenítő hatású kézmosószerrel tisztítsa meg a kezét. A kézmosás végeztével egy kéztörlő adagoló segítségével biztosítható, hogy az esetlegesen kézfejen maradt ártalmas anyagok lekerüljenek onnan.

Probléma lépett fel szennyvízátemelő szivattyújának működésében? Bízza ránk a piszkos munkát: több mint 10 éves tapasztalattal a hátunk mögött gyorsan és szakszerűen elhárítjuk a gondot, sőt, szükség esetén csereszivattyút is tudunk biztosítani a hiba elhárításának idejére. Vegye fel velünk a kapcsolatot!