SDC 300 merülőszivattyú

Az SDC 300 merülő- és szennyezettvíz szivattyút  az olasz SPERONI vállalat gyártja. Az 1946-ban alapított vállalat meghatározó szereplője a szivattyú tervezés és gyártás iparágának, termékeivel jelenleg a világ 120 országában jelen van.

 

A szivattyú alkalmas elárasztott területek – például pincék –  ürítésére, medencék kiszivattyúzására, kertek, ültetvények öntözésére. Az eszköz kis mértékben szennyezett-, és tiszta víz mozgatására használható.

SDC 300 merülőszivattyú

 

Az SDC 300 neve is utal rá, hogy a szivattyúnak 300W a teljesítménye, maximális szállítási kapacitása pedig 100 liter percenként. Az eszközzel legfeljebb 35 °C hőmérsékletű folyadék szivattyúzható. A gép normál, 230 Voltos háztartási árammal működik, 1,6 Amper áram-erősségen. A szivattyú IP68-as szabvány szerint por és vízálló. Súlya (tömege) mindössze 4,8 kg, így könnyen hordozható kézben is.  A gyártó 5m maximális merülési mélységet, és legfeljebb 7m-es emelőmagasságot határozott meg hozzá.

 

A motor hűtéséről a szállított folyadék gondoskodik, annak háza és tengelye rozsdamentes acélból készült. A szivattyúba beépített motor túlhevülés-gátló található, automatikus újra indítással. A fogantyúja és a szivattyú-háza moplen, míg a járókereke noryl. Az eszköz minimális szívásszintje 15mm.